Effectief adverteren op social media

Er zijn zoveel tools beschikbaar, maar welke online advertentie tool is nu de beste? In dit artikel vergelijken we een aantal methodes en bespreken we het nieuwste middel voor adverteren op social media.

Er zijn zoveel tools beschikbaar, maar welke online advertentie tool is nu de beste?

In dit artikel vergelijken we een aantal methodes en bespreken we het nieuwste middel voor adverteren op social media.

Dit zijn de advertentie tools die op dit moment voor handen zijn voor social media:

 • Facebook advertenties
  In te stellen via een Facebook advertentie account
 • Facebook Messenger advertenties
  In te stellen via een Facebook advertentie account
 • Instagram advertenties
  In te stellen via een Facebook advertentie account of in Instagram zelf
 • Influencer advertenties
  Alleen mogelijk door directe benadering van de influencer of via een influencer bureau.

Wat al deze advertentietools (behalve influencer advertenties) gemeen hebben is dat je op basis van een globaal profiel je doelgroep kunt instellen. De advertentie verschijnt tussen alle content als reclame. Bij influencer advertenties kies je zelf een influencer uit die denkt overeen te komen met jouw doelgroep. Ook hier betaal je op basis van het potentieel bereik in plaats van daadwerkelijke interacties.

Enkele tools bieden de mogelijkheid om de clicks naar jouw webshop te meten (Facebook, Instagram).

Nieuwe tool voor adverteren op social media

Een nieuwe advertentie tool op de markt, Let’s Post, meet ook de clicks naar een webshop, maar heeft een ander uitgangspunt. In plaats van algemene social media advertenties, maakt dit middel het mogelijk om specifieke, persoonlijke netwerken te bereiken. Bovendien is de boodschap door tevreden klanten zelf geformuleerd en gedeeld en daardoor minder commercieel van aard. Deze vorm van “micro-influencing” zal naar verwachting de nieuwe trend worden op het gebied van online adverteren. Via dit platform betaal je alleen voor daadwerkelijk geplaatste berichten in plaats van potentieel bereik.

Persoonlijke aanbeveling het meest effectief

Onderzoek wijst uit dat een indrukwekkende 83% van de consumenten nog steeds het meeste vertrouwd op een aanbeveling van vrienden of familie. Het is de kunst om mensen te stimuleren zo’n aanbeveling te doen. Daarnaast is op het moment dat een bericht op een eigen social media wall wordt geplaatst niet meer meetbaar. Dit heeft Facebook behoorlijk dichtgespijkerd. Toch is het Let’s Post gelukt om de clicks naar een webshop die voortkomen uit dit bericht, te meten. Klanten die via het platform een persoonlijke aanbeveling plaatsen mogen zelf een bedankje kiezen: een korting op een volgende aankoop of een donatie aan een goed doel.

Samenvattend

Er zijn diverse tools beschikbaar waarmee men, enigszins doelgericht, kan adverteren op social media. De inhoud en budgetkeuzes bepalen de effectiviteit van de advertentie. Er is één tool die eruit springt qua betalingswijze en inhoud; Let’s Post rekent af op basis van aantal advertenties in plaats van potentieel bereik. Klanten schrijven in eigen woorden de inhoud van het bericht waardoor het minder commercieel oogt en meer vertrouwen wekt. Daarnaast biedt het platform iedere adverteerder een manier om op grote en kleine schaal maatschappelijk te ondernemen dankzij de donatie aan goede doelen.

Lees meer over hoe men met Let’s Post maatschappelijk verantwoord adverteren in praktijk brengt.