Internet: neem geen snoepjes aan van een vreemde | waarom persoonlijke aanbeveling nóg belangrijker wordt

Hoe kun je als webshop nog opvallen met social media adverteren, tussen de overkill aan Facebook advertenties. Vaak van malafide webshops?

De toename van malafide webshops met bijbehorende advertenties zorgt ervoor dat consumenten steeds alerter en wantrouwender worden. Dit gaat ten koste van de betrouwbare webwinkels die hiertussen niet meer kunnen opvallen. De consument kiest uit veiligheid ondertussen alleen nog voor ‘de grote namen’. Het Nederlandse bedrijf Let’s Post zegt hier de oplossing voor te hebben.

Een hippe Facebook advertentie van de zoveelste mode-webshop. Er volgt een impuls klik naar de website. Vervolgens moet de consument zijn enthousiasme beteugelen door eerst een grondige controle te doen of de webshop wel te vertrouwen is. Die enorme toename van malafide aanbiedingen zorgt ervoor dat betrouwbare webwinkels niet meer kunnen opvallen. Zij ervaren steeds meer de nadelen ervan. Ondertussen gaat de consument terug naar ‘wat hij/zij kent’.

Kleine bedrijven delven het onderspit

De consument zoekt naar vertrouwen bij online winkelen. Grote webwinkels die al jaren investeren in naamsbekendheid kunnen nu leunen op wat ze hebben opgebouwd. Want zulke grote bedrijven zullen de zaken goed op orde hebben, zo is de aanname, en hebben er veel bij te verliezen als dit niet zo is. De onbekendere webshops proberen met webwinkel-keurmerken de aankoop te garanderen. Dit kan alleen wanneer de consument reeds naar de webwinkel is getrokken en dat is, door de overkill aan advertenties, juist zo moeilijk.

Een oplossing uit onverwachte hoek

Let's Post zegt hier een oplossing voor te hebben gevonden, al is dat meer een bijverschijnsel, zoals zij het noemen. “Het uitgangspunt van Let’s Post is dat we geloven in de kracht van mond-tot-mond reclame. Dat dit tevens de huidige advertentieproblematiek en aangescherpte facebook regels omzeilt is een mooie bijkomstigheid.” zegt mede-eigenaar Gerrit Bos. “We zagen een aantal jaren geleden het media landschap veranderen: de toenemende irritatie aan de mate van advertenties op social media en ad-blockers waardoor advertenties hun doelgroep niet meer bereiken. Daarnaast domineren Google en Facebook de online advertentiemarkt, waardoor ondernemers alleen nog maar kunnen schikken en volgen. Wij wilden het voor zowel consumenten als ondernemers prettiger maken. Daarom ontwikkelen we Let’s Post, een nieuw advertentieplatform voor social media. Eerlijke reclame en alleen omdat je erachter staat.”.

Terug naar mond-tot-mond reclame

Onderzoek geeft aan dat 83% van de mensen het meeste vertrouwen heeft in de aanbeveling van een vriend of kennis. Met die wetenschap is de keuze voor persoonlijke aanbeveling logisch, maar in de praktijk zijn er weinig online tools voor beschikbaar. Daarom heeft Let's Post dit platform geintroduceerd: om online mond-tot-monde reclame mogelijk te maken en te kunnen meten.Klanten plaatsen zelf een bericht waarin ze een webshop aanbevelen. Dat laatste is, gezien de privacy aanpassingen van Facebook, een flinke uitdaging. Toch zegt Let's Post een manier te hebben gevonden waarmee privacy gerespecteerd wordt en de resultaten voor de webshops meetbaar zijn.  

Door het platform Let's Post nemen consumenten geen spreekwoordelijke snoepjes meer aan van een vreemde, maar kiezen voor webshops die door hun vrienden zijn "getest en geprezen".