Webshops belonen hun klanten 
voor hun medewerking.  Elke social media aanbeveling is korting of een donatie waard

Zo werkt het doneren

Via Let's Post kunnen bedrijven klanttevredenheidscampagnes opstarten, waarbij als dank voor deelname donaties kunnen worden gedaan aan een goed doel naar keuze.

Vrije keuze in goede doelen

Wanneer een klant deelneemt aan een campagne kan hij/zij kiezen uit twee bedankjes. Een van deze bedankjes is een donatie. Elke webshop bepaalt zelf hoe hoog het donatiebedrag is per bericht en selecteert minimaal twee goede doelen waar de klant uit kan kiezen. De klant bepaalt uiteindelijk aan welk goed doel gedoneerd wordt.

Kosteloos

Let's Post laat goede doelen kosteloos deelnemen aan het donatieplatform. De donatiegelden worden hierbij maandelijks overgemaakt aan de deelnemende organisaties. Let's post houdt geen kosten in op de donaties, deze worden 1-op-1 overgemaakt. Het verdienmodel van Let's Post zit namelijk in het aantal campagnes dat wordt aangemaakt door webshops.

Gegarandeerde donatie

Uit gesprekken met goede doelen blijkt dat bedrijven regelmatig promotiecampagnes voeren en daarbij beloven donaties te doen aan goede doelen. Dit is echter voor de klant en het goede doel niet te controleren en wordt niet altijd nagekomen. Als onafhankelijke partij garanderen wij die betaling, omdat wij de betaling zelf doen en dit naar alle partijen verantwoorden.

Goed doel aanmelden

Alleen goede doelen die voldoen aan een aantal voorwaarden worden toegelaten tot het platform. Is uw doel aanwezig in het register van CBF en voldoet het aan de voorwaarden van de ANBI met bijbehorende geldige status? Meld het goede doel aan met een aantal contactgegevens, zodat wij het kunnen evalueren. We laten slechts een beperkte selectie toe, hiervoor graag uw begrip.

Vul hieronder het formulier in zodat wij uw aanmelding kunnen beoordelen.

Meer over voorwaarden voor deelname