Laat jouw klanten hun enthousiasme delen
en bedank ze ervoor

Klanten bevelen jouw online shop aan via eigen social media

Versterk de communicatiemix met een nieuwe manier van online adverteren

Met Let's Post maak je campagnes waarmee je klanten motiveert om een social media bericht te plaatsen over hun aankoop. Als dank voor deelname ontvangt de klant een kortingscode voor een volgende aankoop of een donatie aan een goed doel naar keuze. Het platform handelt alles vol-automatisch af, ook de uitkering van het bedankje.

Stap 1. Nodig klanten uit om mee te doen

Plaats de campagne link in de bevestigingsmail, follow-up mail of in een flyer bij het pakket. Via de link komt de klant uit op de campagne pagina, geheel in de huisstijl van de (online) winkel.

follow-up-mail-voorbeeld.jpg

Stap 2. Klant maakt social media bericht

In eigen woorden en met een eigen foto stelt de klant een bericht samen. Na accordering dat hij/zij zich houdt aan de gestelde voorwaarden wordt het bericht geplaatst op de eigen social media pagina van de klant. Daarmee bereik je kleine, persoonlijke social media netwerken (ook wel micro-influencing genoemd). De link naar de webwinkel of specifieke product(categorie) wordt meegenomen in het bericht en, indien daarvoor gekozen is, de melding over het goede doel.

retail-post.png

3. Volg het resultaat via de statistieken

Er wordt gemeten hoeveel clicks een bericht oplevert naar de webwinkel. In het campagne dashboard zie je de resultaten van je campagne eenvoudig terug: het aantal geplaatste berichten, het aantal interacties en de kosten per campagne. Daarnaast vragen we de klant ook een cijfer te geven, dat eventueel te gebruiken is voor andere promotiedoeleinden.

lets-post-dashboard-klein.jpg

Uitproberen hoe het werkt?

Start dan hier jouw campagne. Vanaf € 50 kun je al een campagne starten. In een paar minuten tijd heb je een campagne opgezet en kun je de campagne link direct gebruiken in de eigen communicatiekanalen.