Tips & voorbeelden

zo krijg je een persoonlijke aanbeveling

Hoe trigger ik mijn klant om mee te doen?

Het is vooral een kwestie van timing. Het is het beste als je de klant op het moment dat ze hun bestelling binnen hebben, gelijk kan vragen om hun enthousiasme te delen. Niet iedere webshop heeft hiervoor de middelen. Dat hangt af van het webshopsysteem dat jij gebruikt en de technische mogelijkheden. Wij doen hieronder een aantal suggesties hoe jij jouw klant stimuleert om mee te doen.

Plaats de link in de e-mail bevestiging

Ieder webshop stuurt automatisch een bevestiging van de order naar de klant. Als dit jouw enige klant-communicatie is rondom de order, adviseren wij om in deze mail de link toe te voegen met de tekst "Vertel je vrienden over je aankoop en verdien daarmee korting of een donatie aan een goed doel!"

Beschikt jouw website over een "follow-up e-mail" mogelijkheid? Stel deze dan bijvoorbeeld in om 4 dagen na aankoop te verzenden. Met de tekst "Tevreden met jouw aankoop? Vertel het je vrienden en verdien daarmee korting of een donatie aan een goed doel!" met daarbij de link.

mockup-klant-met-iphone-2.jpg

Een flyer in de verpakking

Het is super als je exact bij ontvangst de klant kan vragen om hun enthousiasme te delen. Een makkelijk en heel betaalbaar middel is een flyer in de doos met QR code. Door het inscannen van de QR code gaat de klant direct naar jouw campagne.

Als het te integreren valt kun je de QR code met de voorbeeld tekst zelfs op de factuur laten plaatsen. Deze gaat als het goed automatisch in de doos in het verzendproces.

social-media-advertentie.jpg