Van klant naar ambassadeur

Elke klant kan een ambassadeur zijn van jouw merk of webshop. Jouw klanten schrijven een persoonlijke aanbeveling op hun eigen social media kanaal. Ze dragen hun enthousiasme uit over een aankoop of merk en bereiken daarmee hun vrienden. Via Let's Post kun je jouw klanten motiveren, bedanken én het resultaat monitoren.

Motiveer klanten
om hun enthousiasme te delen

 

Ga direct aan de slag met Let's Post

Ambassadeurs: hoe? wat? waarom?

Wist je dat 83% van de consumenten het meest vertrouwt op een aanbeveling van vrienden en familie? 

Een ambassadeur is iemand die jouw merk/product openlijk en oprecht steunt. Wie er in slaagt zijn klant tot ambassadeur te maken, heeft goud in handen. Dit bereik je door klanten ook na hun aankoop een positief gevoel mee te geven en hun verwachtingen te overtreffen. Ambassadeurs vertellen enthousiast over hun aankoop, de service en klantvriendelijkheid van je webshop en/of merk. Deze persoonlijke aanbeveling leidt tot aankopen van mensen uit zijn/haar netwerk. Via Let's Post stimuleer je  ze hun enthousiasme delen. Vervolgens kun je je klant daar ook nog eens voor bedanken.

Het inzetten van ambassadeurs is een enorm krachtig middel binnen je marketing strategie.

Beloon met korting of donatie aan goed doel

Behoud een goed gevoel na een aankoop. Met een campagne via Let's Post beloon je klanten op de manier die ze zelf wensen.

Korting
Een korting op een volgende aankoop stimuleert consumenten om sneller terug te keren naar je webshop. Hiervoor kun je gewoon gebruik maken van eigen kortingscodes en bepaal je zelf hoe groot de korting is.

Donatie aan goed doel
Veel consumenten zijn bereid om mee te werken, wanneer ze daarbij bijdragen aan een goed doel. Een donatie aan een goed doel te doen draagt bovendien bij aan het maatschappelijk verantwoorde karakter van de webshop. Namens de consument maakt de webshop een donatie aan een gekozen goed doel. 

stap 1

stap 2

stap 3

stap 4

stap 5

Start een campagne

Stel alle mogelijkheden in waaronder het maximaal aantal deelnemers om je budget te beheren.

Stuur klanten de link

Vraag tevreden klanten om hun enthousiasme te delen binnen hun eigen netwerk, via de speciale link.

Je klanten plaatsen een bericht op eigen social media

De kracht van mond-tot-mond reclame, maar nu via social media: meetbaar, snel en effectief.

Bedank jouw klanten

Motiveer en waardeer hun bijdrage met een kortingscode voor een volgende aankoop of een donatie aan een goed doel. Maatschappelijk verantwoord.

Meer verkopen dankzij persoonlijke aanbeveling

Aanbevelingen binnen een eigen vriendenkring genereren bewezen meer interesse voor een product. Monitor het resultaat in het campagnedashboard.